Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

1,5 miljoen beschikbaar voor verbeteren riolering

Geplaatst op: 14 oktober 2021

De gemeenteraad is akkoord met het nieuwe Gemeentelijk Rioleringsplan voor de komende jaren. Dat betekent dat Zwartewaterland jaarlijks 1,5 miljoen euro gaat uittrekken voor het verbeteren van de riolering. De kosten worden gedekt uit de rioolheffing, die de komende jaren overigens omlaag gaat.

Verbeteren van het riool is ook nodig in verband met het veranderende klimaat. Bij plensbuien moeten de straten niet blank komen te staan. “En als dat toch gebeurt, moet regenwater gescheiden zijn van afvalwater”, benoemt Marc Ooms van de ChristenUnie een van de ambities.

Hij pleit ervoor dat ook particulieren daarmee aan de slag gaan. Volgens Ooms zijn nu weinig inwoners zich ervan bewust dat ze ook een rol kunnen spelen. Hij wijst erop dat ook de volksgezondheid gebaat is bij een goede scheiding tussen beide waterstromen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500