Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

College ontevreden over Jongerenwerk

Geplaatst op: 14 oktober 2021

De gemeenteraad wil op korte termijn met het college in gesprek over het Jongerenwerk in Zwartewaterland. Burgemeester en wethouders schrijven in een brief dat ze ontevreden zijn over het werk van Welzijn MensenWerk. Dat functioneert teveel vanuit de aanbodkant in plaats van dat de vraag centraal staat, schrijft het college.

Dat doet het bij het aanbieden van het jaarverslag 2020 van het Jongerenwerk. In dat jaar gingen veel activiteiten niet door vanwege corona en de pandemie had ook veel effect op de situatie in Zwartewaterland. Zo is de betrokkenheid bij Jeugdsoos Esclusa in Zwartsluis sterk afgenomen, terwijl de spaarpot van Keet de Kolk in Genemuiden leeg raakt, maar de vaste lasten wel doorlopen.

In het jaarverslag schrijft het Jongerenwerk ook dat het niet langer betrokken wil zijn bij het traditionele brommerrijden tijdens de Koningsnacht. Die drie zaken trekken ook de aandacht van de politiek. In een informatieavond staat binnenkort de toekomst van het Jongerenwerk op de agenda. “We moeten kijken wat we willen en wie dat gaat uitvoeren”, vat wethouder Slingerland de kern van die avond samen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500