Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Testlocatie vanaf vandaag geopend

Geplaatst op: 15 oktober 2021

Voor de Biestemerk staat er vanaf vandaag een Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom. Dit organiseren de gemeente en de lokale horeca samen. “Zo kunnen onze inwoners toch snel en eenvoudig testen om de Biestemerk zo veilig mogelijk te laten verlopen”, zegt het gemeentebestuur. “Want zeker nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we extra alert zijn”. 

De gemeente en de lokale horeca hebben de afgelopen weken overlegd óf en hoe de Biestemerk zo veilig mogelijk georganiseerd kan worden. “Dit was een goed en constructief overleg”, zegt het gemeentebestuur daarover.

“De regels rond corona zijn vanaf 25 september versoepeld, maar niet verdwenen. Maar nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we met elkaar extra waakzaam zijn.” Het gemeentebestuur roept inwoners dan ook nadrukkelijk op om thuis te blijven bij klachten.

De gemeente laat weten: “De QR-code om toegang te krijgen tot horeca krijg je als je gevaccineerd bent of maximaal 24 uur van tevoren negatief test voor toegang. Voor ‘Testen voor Toegang’ moet je nu helemaal naar de andere kant van Zwolle of naar IJsselmuiden. Dat is toch een drempel. Daarom is het gemeentebestuur ook blij dat dit samen met de lokale horeca wordt georganiseerd bij d’Overtoom. Zo houden we de Biestemerk zo veilig mogelijk voor onze inwoners.”

De Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom is open op vrijdag 15 oktober, zaterdag 16 oktober en maandag 18 oktober van 13:00 tot 19:00 uur. Inwoners kunnen zich daar op afspraak laten testen. De uitslag is binnen 2 uur bekend. Een afspraak maken kan vanaf woensdag via www.testenvoortoegang.org.

De horeca laat weten dat ze enkel personen naar binnen laten met een geldig coronatoegangsbewijs, in combinatie met een identiteitsbewijs.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500