Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koppositie voor Sportclub na winst op Eemdijk

Geplaatst op: 16 oktober 2021

Foto: Helmich Lubberts

Trainer René van der Weij kon en mocht niet anders dan tevreden zijn na afloop in het met 3-0 gewonnen duel tegen v.v. Eemdijk. Op eigen veld gaf Sportclub Genemuiden nagenoeg geen kansen weg, regeerde het en mocht het na afloop meer dan terecht de 3 punten bijschrijven.

Opnieuw klopte het binnen het team, niet alleen in verdedigend opzicht maar ook op het middenveld en in de aanvalslinie pasten de puzzelstukjes in elkaar en konden de spelers elkaar goed vinden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het genieten op sportpark “de Wetering”, Sportclub Genemuiden en v.v. Eemdijk wilden er een echte wedstrijd van maken en stelden de bijna 700 toeschouwers niet teleur.

De eerste mogelijkheid kwam van de voet van Kay Velda, zijn schot wat hoog over ging zou de opmaat naar meer zijn. Genemuiden was gretig, leek na het met 4-0 gewonnen duel tegen O.N.S. Sneek de smaak te pakken te hebben en wilde ook tegen v.v. Eemdijk een goed resultaat neer zetten.

Een actie van Osama Ben Kaddour in de 11e minuut was de inleiding naar Sportclubs eerste treffer, met als lijdend voorwerp Jordie Huijgen. Het schot afgegeven door Ben Kaddour zelf beroerde hij met zijn handen en de arbiter van dienst restte niets anders dan de bal op de stip te leggen. Vanaf 11 meter was het Kay Velda die aan mocht leggen, met de bal hard door het midden schietend zette hij Sportclub Genemuiden op een 1-0 voorsprong.

Aan de andere kant was het Nigel van Zelst die het mocht proberen, hij kreeg een uitstekende mogelijkheid voor open doel maar zag zijn bal ver naast gaan. In de tegenaanval was het vervolgens Lars Miedema, aangespeeld door Rens van Benthem die op jacht ging naar een treffer. Maar hij vond doelman Jeroen de Harder op zijn weg.

Eemdijk wist dat er na de rust iets moest gebeuren, probeerde druk naar voren te zetten met als doel de gelijkmaker te forceren. Maar met alle goede bedoelingen ten spijt was het Sportclub Genemuiden die voor doelpunt nummer twee zou gaan zorgen deze middag. Opnieuw was het de uitstekend spelende Osama Ben Kaddour die de score verder op zou gaan voeren. Met een fraaie beweging wist hij zich door de Eemdijker verdediging te manoeuvreren, zag de ruimte en met precisie plaatste hij de bal achter doelman Jeroen de Harder. Een klein kwartiertje later had dezelfde Ben Kaddour de kers voor zijn goede optreden definitief op de taart kunnen plaatsen, na opnieuw een fraaie actie zag hij zijn bal echter op de kruising uiteenspatten.

Eemdijk leek gebroken, probeerde het nog wel maar tot scoren zou het niet komen. In de slotfase van het duel was het opnieuw Sportclub Genemuiden die toesloeg. De ingevallen Sijmon Eenkhoorn mocht de bal, gegeven door de niet zelfzuchtige Rens van Benthem in het doel schuiven en de eindstand op 3-0 bepalen.

Sportclub Genemuiden kon zich geen beter weekend wensen, niet alleen de volle winst. Maar door het puntverlies van de naaste concurrenten nam het ook de leiding in de hoofdklasse B. Volgend weekend is een vrij weekend, op 30 oktober spelen de groen- witten dan vervolgens het uitduel tegen Buitenpost.

A.s. maandag (18-10) is er de traditionele “biestermerkeumpien” afscheidswedstrijd, volgens traditie zal er afscheid genomen worden van een aantal selectiespelers. Deze keer zijn dit Omar Kavak, Job en Rik van Dalfsen en Erwin Henniphof, geef deze spelers het afscheid wat ze verdienen. De aanvang van dit duel is 19.30 uur.

SC Genemuiden – v.v. Eemdijk 3-0 (1-0).

Scheidsrechter: Dhr. S. van der Vrande
Ass. Scheidsrechter: Dhr. C.S. Hoogland
Ass. Scheidsrechter: Dhr. N.M. Veldhuis

Toeschouwers: 675

Scoreverloop: 13. Kay Velda 1-0 (Penalty), 50. Osama Ben Kaddour 2-0, 87. Sijmon Eenkhoorn 3-0.

Gele kaart: 20. Rens van Benthem, 45. Kay Velda (SC Genemuiden), 13. Jordie Huijgen, 69. Dennis Hollart (v.v. Eemdijk).

Opstelling Sportclub Genemuiden: Hidde Streutker, Arend van de Wetering, Rick Doorn, Jens Jurn Streutker, Matthias Breman, Nick Buitink, Kay Velda, Lars Miedema (71. Sijmon Eenkhoorn), Noureddine Boutzamar (71. Thijs Dekker), Rens van Benthem (89. Bart Jan Brouwer), Osama Ben Kaddour (89. Martijn Eenkhoorn).

Opstelling v.v. Eemdijk: Jeroen de Harder, Zeger Beukers (65. Jeffrey vd Dikkenberg), Jan-Pieter Hartog, Dennis Hollart, Freek van Belzen, Sjohn Van Gulik (65. Rick Blokhuis), Frank Heus (72. Niels de Jong), Jordie Huijgen, Argjend Selimi, Jesper van Dalen, Nigel van Zelst (58. Bas Buimer).

Uitslagen in de regio:

SV Gramsbergen – DESZ Zwartsluis  (2-2)

SC Genemuiden – VV Eemdijk (3-0)

Olympia’28 Hasselt – Hatto Heim (2-5)

SV Belt Schutsloot (vrij van competitie)

VHK Sint Jansklooster (vrij van competitie)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500