Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe fietsroute door Kop van Overijssel

Geplaatst op: 16 oktober 2021

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) lanceert een digitale fietsroute door de waterrijke Kop van Overijssel. De gehele route is 50 kilometer lang en voert langs diverse objecten van het waterschap en door verschillende dorpen en steden.

Onderweg wordt veel informatie gegeven over het waterbeheer in de regio, van nu en vroeger. Een deel van de route  Kop van Overijssel fietsen is ook mogelijk.

Deze nieuwe fietsroute door de Kop van Overijssel is te benaderen via de website van het waterschap: wdodelta.nl/fietsroute. Het waterschap hoopt hiermee bewoners, toeristen en recreanten bekend te maken met het waterschapswerk. Van informatie over een gemaal in een oud kasteel in Vollenhove tot de historie over het gebied en van de uitleg over de vorm van gemaal Bentpolder tot aan informatie over de vele bezienswaardigheden onderweg.

De GPS fietskaart geeft precies aan waar de fietser zich bevindt en waar de routepunten liggen. En met de aanduiding van de bekende fietsknooppunten kan de route Kop van Overijssel makkelijk en zonder problemen worden afgelegd.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500