Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Huisartsen gaan weer vaccineren

Geplaatst op: 18 oktober 2021

(Ingezonden door Genemuider huisartsen) Nu de Coronabesmettingen o.a. in Zwartewaterland weer flink oplopen en er meerdere mensen ernstig ziek zijn geworden, merken de huisartsen dat de onrust over Covid toeneemt. Door de hoeveelheid opnames in de Isala vanuit de hele regio, dreigt de reguliere zorg in de Isala vast te lopen en ook in de huisartsenpraktijken is er toenemende druk op de zorg.

We merken dat er bij mensen een wens is om zich alsnog te laten vaccineren, deels uit bezorgdheid voor besmetting en ziekte, deels ook uit de maatschappelijke impact die het niet gevaccineerd zijn met zich meebrengt.

In samenwerking met de GGD bieden de huisartsen voor iedereen die nog niet gevaccineerd is de mogelijkheid alsnog een vaccinatie te halen:

Op dinsdag 26 oktober kan men zich tussen 11.30 en 16.00 uur melden bij de Steenpoort voor een vaccinatie met het mRNA-vaccin van Pfizer of het Janssen-vaccin. Bij het Pfizer-vaccin wordt meteen een afspraak gemaakt voor de 2e prik, bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

De vaccinatie is voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder (t/m 15 jaar onder begeleiding van een ouder/voogd). Neem een geldig ID en een mondkapje mee.

U kunt een afspraak voor de vaccinatie maken via de huisartsenpraktijk  (tel.nr 038-3851200) maar u mag zich ook zonder afspraak op de aangegeven tijd melden bij het Paramedisch Centrum naast de huisartsenpraktijk, Julianastraat 23A in Genemuiden. Neem contact op met de praktijk als u rond deze tijd ook een Griepvaccinatie wilt halen, die moet dan worden verschoven.

Met de mogelijkheid die we bieden, hopen we de vaccinatiegraad in Zwartewaterland te verhogen en zo meer bescherming voor alle inwoners te krijgen tegen het coronavirus.

Huisartsen van Genemuiden.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500