Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minder aanbod maakt 180e Biestemerk niet minder gezellig

Geplaatst op: 19 oktober 2021

Het oude vertrouwde beeld op de derde dinsdag van oktober.

De Biestemerk is dit jaar kleiner van opzet. Vandaag zijn er ongeveer 90 standhouders, 25 procent minder dan bij voorgaande edities. De gemeente Zwartewaterland faciliteert de markt maar kan geen directe oorzaak benoemen voor de lagere opkomst. Mogelijk zijn enkele handelaren gestopt met hun bedrijf tijdens de pandemie of laten ze zich weerhouden door de hogere besmettingscijfers in de gemeente Zwartewaterland.

Ondanks dat de zon zich nog niet liet zien en er minder kramen staan, was het dinsdagochtend al gezellig druk in het centrum. Naast ondernemers uit eigen stad zijn ook weer veel handelaren uit de regio naar Genemuiden gekomen om hun producten aan de man te brengen. Natuurlijk mag een oliebol en kop snert niet ontbreken tijdens de jaarmarkt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500