Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop bezoekt Genemuiden

Geplaatst op: 19 oktober 2021

Op maandag 18 oktober heeft het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) een bezoek gebracht aan enkele Zwartewaterlandse bedrijven in de agrarische sector.

De dag werd begonnen bij Gebr. Fuite. Samen met de raadsleden Klaas Huisbrink en Wilhelm Bisschop liet hij zich informeren over de actualiteiten in de sector en de uitdagingen die daaraan verbonden zijn. Ook plaatselijk liggen er genoeg uitdagingen. Neem bijvoorbeeld de energietransitie.

Tijdens het gesprek kwam ook de beeldvorming aan de orde. “De sector heeft nog weleens te maken met een negatieve beeldvorming. Een opmerking om de veestapel te halveren doet pijn. Zeker omdat er dan niet bij wordt verteld hoeveel dit de consument (waarschijnlijk) gaat kosten”, concludeert de partij.

Na de gebr. Fuite sloot wethouder Maarten Slingerland zich bij het gezelschap aan en werd een bezoek gebracht aan maatschap Den Uijl in Zwartsluis. Dit bedrijf ligt in het gebied de Olde Maten. Aan de keukentafel en in de stal ging het gesprek onder andere over de toekomst, de kansen en de situatie in de Olde Maten. Uiteraard kwam ook de regelgeving ter sprake. Vooral de regelgeving die het de boeren soms nodeloos ingewikkeld maakt.

De dag werd afgesloten met een bezoek aan maatschap Verhoek in Genemuiden. Op het erf van dit extensieve bedrijf is gesproken over duurzame groei en is nagedacht over de vraag in hoeverre (jonge) boeren perspectief geboden kan worden.

Roelof Bisschop:”Dit soort werkbezoeken zijn ontzettend belangrijk. Door een bezoek aan een grote veevoederfabrikant, een intesieve melkveehouder en een extensieve, merk je wat de uitwerking van het beleid in de praktijk is. Ook liggen er in de praktijk vaak ideeën die kunnen leiden tot een oplossing.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500