Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pubercursus ‘Positief Opvoeden’ start op 9 november  

Geplaatst op: 23 oktober 2021

Hoe voed je je pubers positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus ‘Positief Opvoeden’ die 9 november start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen. “Als gemeente kunnen we zo ons steentje bijdragen aan gezonde relaties in het gezin”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

Pubers zijn in dit geval tieners in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Met deze cursus wil de gemeente Zwartewaterland ouders de vaardigheden geven om gezonde, evenwichtige tieners op te voeden. “Problemen voorkomen en omgaan met ongewenst gedrag: daar geeft deze Pubercursus goede handvaten voor”, legt de wethouder uit. “Op deze manier maken we familierelaties sterker.”

Positief opvoeden schrijft niet voor hoe ouders moeten opvoeden, benadrukt Slingerland. “Wel biedt het ouders eenvoudige handvaten die helpen bij de opvoeding. De bedoeling is dat pubers zo hun eigen ruimte en daarmee ook hun eigen grenzen ontdekken. En dat zorgt er weer voor dat zij bewuster en positiever in het leven staan en minder snel probleemgedrag zullen vertonen.”

Cursusinformatie

Preventiemedewerker Aukje van den Arend geeft de Pubercursus op vijf avonden op 9, 16, 23, 30 november en op 21 december. Alle avonden van 19.30 tot 21.30 uur Cultureel centrum Teeuwland, Karel Doormanstraat 30 in Hasselt. De cursus vraagt om actieve deelname. Aan de hand van een werkboek gaan ouders zelf en in groepjes aan de slag met doelen formuleren en goed gedrag stimuleren. De kosten bedragen 15,00 euro.

Interesse

Deelnemen aan de pubercursus Positief Opvoeden? Vragen? Mail Aukje van den Arend: a.vandenarend@zwartewaterland.nl  

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500