Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wie stond vanmiddag met bord bij prikmoment van Steenpoort?

Geplaatst op: 26 oktober 2021

Wie vanmiddag langs huisartsenpraktijk De Steenpoort kwam, zag niet alleen veel mensen die een vaccin kwamen halen. Opvallender was een man met een bord waarop te lezen stond ‘Covid Vaccineren is Experimenteren’. Het bleek Klaas Meesters uit Hasselt te zijn. Met zijn eenmansactie wil hij mensen meer informatie aanbieden over het vaccineren. “Info die ze niet krijgen van de media, de Rijksoverheid of de GGD”, zegt hij standvastig.

Met enige argwaan kijken veel bezoekers naar Meesters en zijn bord. “Wat mensen van mij denken? Daar trek ik me al m’n hele leven niets van aan. Een vrouw die hier voorbij liep noemde me idioot, maar dat kan mij niets schelen”, zegt de Hasselter.

Meesters staat er niet om mensen over te halen geen vaccin te nemen. Hij spreekt de mensen die een prik komen halen ook niet persoonlijk aan. “Ik heb een bord meegenomen met informatie die de Rijksoverheid niet verstrekt. Als mensen niet alle informatie krijgen over vaccineren kunnen ze geen eerlijke keuze maken”, legt hij uit.

Meesters beschikt naar eigen zeggen wel over informatie die “de mainstream media” niet naar buiten brengt. “De nadelen van vaccineren zoek ik zelf op internet en print ik uit voor op de borden. Het is een eigen initiatief, ik heb het ook niet aangekondigd bij De Steenpoort. Voor mij is het de eerste keer dat ik dit doe”, zegt Klaas, die via Facebook in verbinding staat met gelijkdenkenden.

“Laat duidelijk zijn dat ik geen anti-vaxxer ben. Ik vind alleen dat de Rijksoverheid te veel informatie achterwege houdt en er ongezonde druk op de bevolking wordt uitgeoefend om de prik te halen”, besluit Meesters. Toch lijkt het er niet op dat mensen die een vaccin komen de informatie van de Hasselter uitgebreid doornemen. Een enkeling werpt uit nieuwsgierigheid een korte blik op het bord.

Om 15.15 uur houdt Klaas het voor gezien. “Op naar Staphorst, daar begint het vaccineren om 16.00 uur.”

(Dit artikel is niet meer beschikbaar via de Facebookpagina van Genemuiden Actueel. Dat is geen redactionele keuze geweest, maar een besluit van Facebook)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500