Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeenteraad besluit nog niet over Zevenhont-Midden

Geplaatst op: 28 oktober 2021

De gemeenteraad neemt voorlopig nog geen besluit over de ontwikkeling van bedrijventerrein Zevenhont Midden. De partijen willen eerst meer duidelijkheid over de onderhandelingen tussen de gemeente en Projecontwikkelaar Heutink. Grote bezwaren tegen de nieuwe uitbreiding van het bedrijventerrein zijn er niet.

Alle partijen zagen de ontwikkeling al aankomen. Die komt straks tussen de nieuwe locatie van Vebe langs de Randweg en het al bestaande industrieterrein. “Als je dit niet doet, blijft er een stuk weiland over tussen twee industriegebieden”, concludeert Klaas van Olst van de ChristenUnie bijvoorbeeld. Dankzij de ontwikkeling is bovendien de aanleg van een nieuwe rotonde mogelijk. En die is volgens de partijen hard nodig.

Nu een besluit nemen, vinden de partijen echter prematuur. Heutink heeft nog geen formele aanvraag verstuurd en hoe de plannen eruit komen te zien, is nog niet duidelijk. Naast Heutink komt ook Betap op het nieuwe stuk terrein. Dan blijft er nog ruimte over voor een derde partij, hoewel ook een verzamelgebouw voor kleinere ondernemers mogelijk is.

Onder meer de VVD wil wel dat de afspraken goed worden vastgelegd in contracten. “We hebben ervaring met de firma Heutink…”, zegt John Smits. Ook de SGP hamert hierop. “We weten allemaal hoe Heutink handelt”, vindt Klaas Huisbrink. Met Heutink ligt de gemeente al jarenlang in de clinch over de ontwikkeling van Tag-West.

CDA en BGZ toonden zich verbaasd over een persbericht van de gemeente die vlak voor de vergadering de deur uitging. Daarin meldde Zwartewater dat het college voorstander is van de uitbreiding. “Zijn de bewoners geinformeerd of moeten die dit nieuws in de krant lezen?”, wilde Martijn Riezebosch weten.

Volgens wethouder Rietman is er uitvoerig met omwonenden besproken. Hij staat achter de inhoud van het persbericht, maar dat had wat hem betreft ook later verstuurd kunnen worden. Rietman stelde zelf ook voor om later een besluit te nemen over het voorstel. Hij wilde nu vooral peilen of er een meerderheid in de gemeenteraad is te vinden voor het plan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500