Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Testlocatie in d’Overtoom vanaf morgen geopend

Geplaatst op: 1 november 2021

De testlocatie van de GGD in d’Overtoom gaat morgen open. Inwoners van Zwartewaterland met corona- gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met een besmette persoon kunnen zich hier dagelijks laten testen. Deze locatie is alleen op afspraak geopend. Een testafspraak maken kan op coronatest.nl.

De pop-up testlocatie wordt geopend vanwege fors opgelopen besmettingscijfers in Zwartewaterland. “Om het aantal oplopende besmettingen terug te brengen, is het belangrijk dat mensen met klachten zich zo snel mogelijk laten testen”, deelt GGD-projectmanager testen Bart Goldsteen mee. “Een testlocatie dicht in de buurt vergroot de bereidheid om dit te doen. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Zwartewaterland besloten om hier een pop-up testlocatie te openen.”

Bron- en contactonderzoek van GGD IJsselland wijst uit dat de besmettingen vooral optreden in familiaire kring en soms op plekken waar veel mensen tegelijk samenkomen. Marleen Luning, arts infectieziekten GGD IJsselland: ”Door je te testen bij klachten en bij een positieve uitslag in quarantaine te gaan kunnen we de verspreiding van het virus afremmen.” Ze wijst daarnaast op het belang van vaccineren en je aan de actuele corona-basisregels houden.

Burgemeester Eddy Bilder is dankbaar dat inwoners van Zwartewaterland nu dicht bij huis kunnen testen. “IJsselmuiden en Marslanden bij Zwolle zijn voor veel mensen toch ver weg. Met een testlocatie in Genemuiden nemen we die drempel weg. Ik zou dan ook willen zeggen: heeft u klachten of heeft u recent contact gehad met iemand met corona, blijf dan thuis en laat u testen! Dat kan nu in onze eigen gemeente. Laten we doen wat we kunnen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Dat betekent dat, naast thuisblijven en testen bij klachten, ook de andere basisregels worden nageleefd. “Was vaak en goed uw handen. Geef elkaar de ruimte: 1,5 meter blijft een veilige afstand. Zorg voor voldoende frisse lucht”, somt de burgemeester op. Bilder wijst ook op de mogelijkheid voor vaccineren bij de huisartsen in Genemuiden. “Iedereen die nog niet gevaccineerd is en dat toch wil, kan een vaccinatie halen bij de huisartsen in De Steenpoort.”

De testlocatie is dagelijks tussen 09.00 – 10.45 uur en 11.30 – 13.00 uur voor mensen met een testafspraak geopend. d’Overtoom is gevestigd aan de Grutto 1 in Genemuiden. Een afspraak maken kan telefonisch: 0800 – 1202.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500