Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeentebestuur wil Bestevaer laten renoveren

Geplaatst op: 5 november 2021

Zwartewaterland behoudt de komende 25 jaar drie zwembaden. Dat is althans het voorstel van het college van B en W waarover de gemeenteraad zich volgende week gaat buigen. Als het aan burgemeester en wethouders ligt wordt De Kragge de komende jaren gerenoveerd en is daarna zwembad Bestevaer aan de beurt.

Een onderzoeksbureau heeft vijf scenario’s opgesteld, waarbij ook sluiting van een zwembad en de volledige nieuwbouw van De Kragge is meegenomen. Uiteindelijk kiest het college voor het scenario waarin de drie zwembaden openblijven en waarbij die van Genemuiden en Zwartsluis flink worden gerenoveerd. De Kragge is in 2023 aan de beurt en op een termijn van vijf tot tien jaar volgt dan Bestevaer. Het buitenbad in Hasselt voldoet nog aan alle eisen.

Met die opknapbeurt is bijna 7 miljoen euro gemoeid. Dat betekent dat jaarlijks een budget van 1 miljoen euro nodig is, twee ton meer dan momenteel het geval is. Omdat mogelijk te maken moeten de zwembaden wel bezuinigen. Concreet betekent dit dat de stichting die de zwembaden beheert het met drie fte minder moet doen. Dit zou volgens de stichting mogelijk moeten zijn. Over verdere bezuinigingsplannen, of verhogen van tarieven, wordt later verder gesproken.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500