Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweede Kamerlid Chris Stoffer bezoekt Zwartewaterland

Geplaatst op: 5 november 2021

Stoffer (l) gaat met een gevulde tas huiswaarts.

Tweede Kamerlid Chris Stoffer uit Elspeet was vanmorgen op bezoek bij Van Dijk Bakery. Daar kreeg hij een rondleiding en werd hij bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de sector.

De SGP’er was naar Zwartsluis gekomen op uitnodiging van de Vereniging voor de Bakkerij- en Zoetwarenindustrie. Onder meer Van Dijk, Bolletje, Mentos, Mars en Peijnenburg zijn daar lid van. Die branchevereniging nodigde onlangs alle kamerfracties uit om letterlijk een kijkje in de keuken te nemen bij de producenten van bakkerijproducten en zoetwaren.

Tijdens het bezoek bracht directeur Gijsbert van Dijk onder andere de energiebelasting voor de MKB ter sprake. Want door de hoog opgelopen energieprijzen rijzen de kosten voor grootschalige bakkerijen de pan uit. Ook wilde Stoffer weten welke problemen de bedrijven ondervinden rondom de energietransitie. Tot slot vertelde Van Dijk wat de branche doet om producten te voorzien van minder vetten en suikers zonder dat daarbij de authentieke smaak verloren gaat.

Met een zak vol lekkers uit Zwartsluis keerde Stoffer terug richting de Veluwe.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500