Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Periodetitel voor Sportclub

Geplaatst op: 6 november 2021

Sportclub Genemuiden heeft zaterdagmiddag de eerste periodetitel gepakt. Dat gebeurde met een 2-1 overwinning op SDC Putten.

Genemuiden en Urk delen voorlopig de lakens uit in de Hoofdklasse B. Beide ploegen gaan gelijk op en alleen dankzij een beter doelsaldo ging Sportclub deze competitieronde als koploper in. SDC Putten bungelt juist onderin, maar de ploeg van de Veluwe had de laatste weken het goede gevoel en de daarbij behorende punten gevonden.

Dat Putte vermoedelijk nog wel wat gaat stijgen, bleek ook zaterdag. Genemuiden had het moeilijk met de gasten en kwam voor rust nauwelijks tot kansen. Na de thee pakte SDC zelfs brutaal de leiding, waardoor een periodetitel ver weg leek voor Genemuiden.

In korte tijd draaide de ploeg van trainer Rene van der Weij de stand weer om. Miedema tikte de gelijkmaker binnen en de 2-1 van Kay Velda was van grote schoonheid. De middenvelder krulde een vrije trap, niet ver van de cornervlag vandaan, in de bovenhoek. Omdat Urk in de slotfase won bij Swift (2-3) staan Genemuiden en Urk nog steeds samen bovenaan.

Regionale uitslagen:

DESZ – SV Bedum (4-0)

SV Belt Schutsloot’77 – MSC Meppel – (0-3)

SC Genemuiden – SDC Putten (2-1)

VHK Sint Jansklooster – Zalk (1-2)

Olympia’28 Hasselt – DSV Doornspijk (1-0)

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500