Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden levert ruim 750 schoenendozen in voor Roemenië

Geplaatst op: 13 november 2021

Alinda Visscher vult een grote doos met allemaal schoenendozen (Foto: Peter Leenhouts)

De afgelopen periode zijn in totaal 768 gevulde schoenendozen binnengekomen aan de Nijverheidsstraat. Vandaag was de laatste dag dat men kon inleveren. “Super. Boven verwachting”, vertelt Alinda Visscher. Later dit jaar wil de organisatie kinderen en gezinnen in Roemenië blij maken met gevulde schoenendozen.

Alinda Visscher legt uit: “De families en kinderen hebben weinig of geen inkomen en leven in schrijnende omstandigheden. De situatie is door coronavirus bij sommige familie nog heftiger geworden. Ze hebben weinig eten en drinken, en de winters zijn er erg koud. Er is vaak een te kort aan brandstof. De mensen hebben behoefte aan warme kleding. De kinderen hebben ook geen of nauwelijks speelgoed. Ze zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos. Het is heel mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn wanneer ze een doos krijgen uit Nederland.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500