Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

College wil recreatiewoningen op Hasseltse Bodewes-locatie

Geplaatst op: 15 november 2021

Recreatiewoningen bouwen en een haven aanleggen op plek waar de werf was van Bodewes. Het college van Burgemeester en wethouders is voorstander van het plan. De gemeenteraad buigt zich komende donderdag over het aangepaste bestemmingsplan waarin dit voorstel is opgenomen. Het plan van Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel (HMO) bestaat uit 25 recreatiewoningen, 11 recreatieappartementen, een haven met 60 aanlegsteigers en 20 bootloodsen en twee bedrijfswoningen.

“Dit is een mooie kans om Hasselt een nieuwe markante stadsentree te geven en een stukje historie terug te brengen”, zegt wethouder Harrie Rietman. Verkeer vanaf de Van Nahuysweg ziet straks een nieuw park, omsloten door een groen bolwerk. Voor watertoeristen biedt het bolwerk een heel andere aanblik. Zij zien een robuuste gevel van gemetselde recreatiewoningen.

Hasselt had vroeger meerdere bolwerken. De meeste zijn nog zichtbaar, maar het Buiten Venepoort Bolwerk is verdwenen. Na afbraak van dit verdedigingswerk kwam er een park, daarna een scheepswerf. Nu keert het bolwerk dus terug, met een moderne invulling.

“De belangstelling voor de historie van onze mooie Hanzestad neemt toe”, weet Harrie Rietman. “Zowel bij toeristen als onze inwoners zelf. Dat leidt tot allerlei mooie initiatieven. Zoals de camperplaats aan de Grintwal, app-palen met historische info, chique wegwijzers met Hasselter hoogtepunten en herbouw van de oude Veerpoort. Het nieuwe bolwerk sluit hier goed bij aan. Het geeft Hasselt zijn oorspronkelijk contouren terug.”

Het nieuwbouwplan wordt straks ontsloten met een parallelweg langs de Hasselterweg. Hiervoor wordt de Van Nahuysweg doorgetrokken tot aan de Rotonde in de N331. “Mensen met boottrailers hoeven dan niet meer door de binnenstad”, legt Rietman uit. “Tegelijk wordt het centrum aan de noordkant beter ontsloten. Dit biedt ook mogelijkheden voor het nieuwe verkeerscirculatieplan voor de binnenstad waaraan we werken.”

De gemeenteraad praat komende donderdag en beslist later deze maand over het aangepaste bestemmingsplan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500