Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ingezonden brief Sinterklaasbrigade omtrent de intocht

Geplaatst op: 17 november 2021

Archieffoto: Erik Eenkhoorn

Anders dan jullie gewend zijn, zijn we dit jaar niet zo vroeg met de informatie rondom de intocht. Zoals jullie misschien in het nieuws al hebben meegekregen, is er nogal veel te doen m.b.t. het organiseren van het evenement.

De laatste weken hebben we veel en goed contact gehad met de Gemeente Zwartewaterland om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor dit jaar, kijkend naar en rekening houdend met het coronavirus en de daarbij komende maatregelen.

Op dit moment hebben we als bestuur besloten dat kijkend naar het aantal besmettingen in Genemuiden, de eventuele toeloop uit de omgeving en de mensenmassa die altijd rondom de haven en het Havenplein te vinden is, het niet verstandig is de intocht op de normale manier te laten plaatsvinden.

Aangezien Sinterklaas al in het land is en om de kinderen van Genemuiden toch het feestje te kunnen geven wat ze verdienen, hebben we besloten om de kinderen niet naar Sinterklaas te laten komen, maar Sinterklaas naar de kinderen. Dit willen we doen doormiddel vaneen rondrit door Genemuiden.

De exacte route en het tijdstip van aanvang zullen later bekend gemaakt worden via Genemuiden Actueel en de Facebookpagina van de Sinterklaasbrigade.

Woon je aan de route, dan graag zoveel mogelijk in eigen tuin blijven staan. Mocht je niet aan de route wonen en wel willen komen kijken, vragen we jullie om altijd de 1.5 meter maatregel in acht te nemen.

Later deze week volgt nog een bericht met meer informatie over de route.

We hopen alsnog op een leuke dag voor jong en oud!

Het bestuur van de Sinterklaasbrigade Genemuiden

Bekijk op ons Youtubekanaal ook de afleveringen van het Genemuider Sinterklaasjournaal.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500