Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veurleezn op zolder met Jannie Bakker (video)

Geplaatst op: 19 november 2021

Liefhebbers van de streektaal kennen het evenement wel: Veurleezn op zolder, een voorleesavond van dialectverhalen, elk jaar in het de dialectmaand maart. Helaas kon het zowel in 2020 als in 2021 niet doorgaan. Maar er komt een alternatief!

Toen in september de coronamaatregelen versoepelden dacht de Taelkrink de avond voor een keer in november te kunnen houden, maar ook hier moest helaas een streep door worden gezet. Daarom is er gekozen voor een alternatieve vorm. De komende zes weken komt er elke vrijdagavond een filmpje beschikbaar waarin een Taelkrinker een streektaalverhaal voorleest, net als tijdens Veurleezn op zolder. De filmpjes zijn te zien onder deze tekst. Ook zijn de verhalen terug te vinden op de website van de St. Vrienden van Oud Genemuiden: www.oudgenemuiden.nl.

Deze eerste week een verhaal van Jannie Bakker: Zwӕrt vessien.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500