Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mededelingen omtrent coronabeleid De Meente

Geplaatst op: 24 november 2021

(Ingezonden) Met dit bericht willen wij u informeren over de stand van zaken in woonzorgcentrum de Meente met betrekking tot corona. Het coronavirus is de afgelopen weken (nog) niet geconstateerd binnen de muren van de Meente. Dit is geen vanzelfsprekendheid gelet op de zich steeds verder ontwikkelende besmettingen.

Wij zijn zeer bezorgd over de kans dat het coronavirus ook weer de Meente binnenkomt. Dit is al een feit in diverse huizen in onze omgeving. Aangezien de situatie in de omgeving steeds onoverzichtelijker wordt is het al bijna onverantwoord om de huidige situatie te handhaven. Het sociale aspect van bezoek weegt dermate zwaar dat wij de bestaande bezoekregeling handhaven, wel met aanscherping op een aantal punten. De geldende voorschriften hebben wij onder dit bericht geplaatst.

Wij willen iedere bewoner en bezoeker van zowel de Meente als de overige (aanleun)woningen oproepen om extra alert te zijn bij een bezoek en willen dan ook met klem vragen om de voorschriften na te leven.

In de komende periode wordt het spannend. Laten wij er samen voor zorgen dat het coronavirus buiten de deur blijft en er hierdoor geen maatregelen hoeven te worden die onze bewoners beperken.

Wij rekenen op uw medewerking!

Hierbij de thans geldende voorschriften, deze zijn voorschrift voor de Meente en een zeer dringend advies voor de overige (aanleun)woningen:

In de Meente geldt een mondkapjesplicht, ook op de gangen, voor iedereen.

Geen toegang tot de Meente als een bezoeker een positief getest persoon in de directe omgeving heeft.

Voor het verpleeghuis is bezoek alléén mogelijk op afspraak (verplicht) via de bezoekmodule.

Bezoek max. 2 personen per keer. Dit maximum geldt in elke situatie. Kinderen die nog niet zelfstandig kunnen lopen vallen niet onder dit maximum.

Maximaal 2 personen in de liften

Alle activiteiten vinden doorgang voor de bewoners woonachtig in de Meente. De bezoekers die deelnemen aan activiteiten maar niet woonachtig zijn in de Meente, vragen wij voorlopig thuis te blijven.

Houd anderhalve meter afstand.

Was of desinfecteer uw handen regelmatig.

Verlaat na uw bezoek direct de Meente via de kortste weg

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500