Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

800 Genemuider schoendozen aangekomen in Roemenië

Geplaatst op: 25 november 2021

Dit najaar zijn in totaal 800 gevulde schoenendozen binnengekomen aan de Nijverheidsstraat. Al die dozen zijn inmiddels aangekomen in Roemenië. 

De schoenendozen zijn naar de kerkelijke gemeenten van Vaida, Paleu, Oshorei en naar het CE Huis van Oradea gegaan. Het Centrale Huis (CE Huis) is een soort dorpshuis waar men onder andere langs kan komen voor bijbelstudie, huiswerkbegeleiding of bloeddruk- en suikermeting. Rond de kerstdagen worden ze daar uitgedeeld.

Alinda Visscher legt uit: “De families en kinderen hebben weinig of geen inkomen en leven in schrijnende omstandigheden. De situatie is door coronavirus bij sommige familie nog heftiger geworden. Ze hebben weinig eten en drinken, en de winters zijn er erg koud. Er is vaak een te kort aan brandstof. De mensen hebben behoefte aan warme kleding. De kinderen hebben ook geen of nauwelijks speelgoed. Ze zien altijd weer uit naar een gevulde schoenendoos. Het is heel mooi om te zien hoe blij de kinderen zijn wanneer ze een doos krijgen uit Nederland. Namens de organisatie hartelijk bedankt voor alle dozen en financiële steun.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500