Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dominee D.M. Vinogradsky spreekt in Genemuiden

Geplaatst op: 25 november 2021

Vrijdagavond 3 december zal de Oekraïense dominee D.M. Vinogradsky spreken in Genemuiden.

De 91-jarige dominee Vinogradsky is meer dan 50 jaar voorganger geweest van de Evangelie Christen Baptisten gemeente “Rosdestwa” te Zhitomir, Oekraïne. Tijdens de strenge vervolgingen in de voormalige Sovjet-Unie zat dominee Vinogradsky meerdere jaren in gevangenschap vanwege zijn rol in het kerkelijk werk. Hij is oprichter van de christelijk school in Zhitomir. Hij was jarenlang de contactpersoon van de stichting Kom Over En Help voor Oekraïne en andere Sovjetstaten. Op dit moment is hij bezig met de oprichting van een christelijk kinderdagverblijf.

Sinds het begin van de pandemie in 2020 schrijft dominee Vinogradsky iedere dag overdenkingen, in eerste instantie bedoeld voor zijn kinderen en kleinkinderen in Oekraïne, Nederland en Amerika. Inmiddels worden deze overdenkingen dagelijks gedeeld in via de social media groepen met duizenden leden wereldwijd. U kunt deze ontvangen via whatsapp. Wilt u deze dagelijkse overdenkingen ontvangen op uw mobiel, klik dan HIER.

Kleinkinderen van dominee Vinogradsky zullen hun muzikale medeweking verlenen. De avond zal geleid worden door de heer Kees Duihuizen. Kees Duifhuizen is een persoonlijke vriend van de familie Vinogradsky. Zijn vrouw Betsy en hij waren de eerste Nederlanders eind jaren ’80 tijdens het Sovjetregime waarmee de familie Vinogradsky in aanraking kwam. Zij bezochten namens de stichting Kom Over En Help Oekraïne.

De organisatie laat weten: “Deze avond vindt plaats in het Hervormd Centrum, Stuivenbergstraat 51 te Genemuiden. De aanvang is 19.00. De toegang is vrij. Er zal een collecte zijn t.b.v. de christelijke school in Zhitomir, Oekraïne. Bij de reservering kunt u aangeven welke vraag u graag aan ds. Vinogradsky zou willen stellen. Deze avond is uitsluitend te bezoeken met reservering. Deze avond betreft een kerkelijke bijeenkomst. Op deze avond houden wij de basisregels van de RIVM in acht. Wij verzoeken u vriendelijk om bij binnenkomst en verlaten van de zaal een mondmasker te dragen.”

Reserveren kan hier: https://www.ticketscorner.nl/event/thema-avond-met-dominee-d-m-vinogradsky-oekraine/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500