Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 augustus 2022 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Meer dan 100 kratten gevuld voor Voedselbank

Geplaatst op: 14 december 2021

De voedselbank Zwartewaterland kijkt terug op een succesvolle inzamelingsactie van houdbare producten bij de zes supermarkten in Zwartewaterland. Maar liefst 120 kratten konden worden gevuld. De supermarkten werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er voldoende voorraad was.

De actie had dezelfde opzet als vorig jaar vanwege de nog steeds voortdurende coronasituatie. De actie was ook nu verdeeld over drie dagen, namelijk 9, 10 en 11 december. Er stonden ook nu geen vrijwilligers bij de ingang van de supermarkten. Bij de Boni en Jumbo stond een kraampje waarop de door de Voedselbank uitgekozen artikelen waren uitgestald. Deze kon men, na betaling aan de kassa, doneren aan de voedselbank en deponeren in een winkelwagen bij de uitgang. Medewerkers van de supermarkt droegen er zorg voor dat er steeds een nieuwe winkelwagen kwam te staan als deze vol was.

Vrijwilligers van de Voedselbank haalden vervolgens de volle winkelwagens op om die naar hun eigen magazijn te brengen. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie, ook in deze vorm, een succes werd. Aan het eind van de actie bleek dat er ruimhartig geschonken is door de plaatselijke bevolking. Met de donaties kan de voedselbank weer enkele maanden vooruit. De voedselbank is alle gulle gevers, vrijwilligers en de supermarkten heel erg dankbaar voor dit behaalde resultaat. Wie deze actiedagen niet in de gelegenheid is geweest wat extra boodschappen te doneren, maar toch nog iets wilt geven, dan kan dit ook door een financiële donatie over te maken op rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van Stichting Voedselbank Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500