Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Midwinterklanken op Havenplein

Geplaatst op: 17 december 2021

Een groepje midwinterhoornblazers was vanavond te vinden op het Havenplein. Daar lieten ze na de klok van acht flink van zich horen.

De midwinterhoorn werd in de oudheid gebruikt voor het verjagen van de boze geesten, maar door de kerk is dit gebruik omgebogen om de komst van Jezus’ geboorte aan te kondigen. Vandaar dat we de midwinterhoorn gebruiken vanaf de eerste dag van advent tot aan Driekoningen in januari.

Ook is van oudsher de midwinterhoorn gebruikt als communicatiemiddel tussen de boeren omdat de erven ver van elkaar af lagen, maar ook om te waarschuwen voor onraad in de oorlogen en tijdens het smokkelen in de grensstreek.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500