Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Creatief bezig zijn in het Tapijtmuseum

Geplaatst op: 28 december 2021

Kinderen van de Hervormde Basisschool De Triangel uit Rouveen zijn druk bezig geweest. Dinsdagmiddag 30 november maakten drie meisjes en drie jongens van Groep 6 elk een werkstuk in het Tapijtmuseum. Zij deden dit voor een afstudeeropdracht van hun juf Annerieke Kisteman. De opdracht luidde: laat de kinderen uitbeelden hoe zij vorig coronaschooljaar hebben ervaren. Het doel van de opdracht was dat de leerlingen leren om anders te gaan denken en dat ze zich uiten op een expressieve manier. Verder moest er bij de uitvoering van de opdracht een link zijn met cultuur, zoals een museum.

Voor de uitwerking van de opdracht werden materialen uit het Tapijtmuseum (biezen, kokosgaren, sisalgaren) gebruikt. Die werden op een houten plaat bevestigd met lijm en spijkers. ​ De  meisjes en  jongens gingen enthousiast aan het werk en de tijd vloog om. Ieder beeldde zijn eigen beleving uit: een groot corona-virus, het lopen en spelen met de hond en trampolinespringen. De één vond het een heel saai jaar, terwijl de andere het best leuk vond, dit was te zien aan de gemaakte werkstukken. Juf Annerieke was zeer tevreden over de resultaten en na afloop kregen de kinderen nog een rondleiding door het museum en gingen blij en tevreden met hun werk naar huis.

In de afgelopen maanden zijn er door de coronaregels weinig bezoekers geweest in het Tapijtmuseum en staat het vrijwilligerswerk bijna helemaal stil. Een aantal vrijwilligers is nog wel actief bezig in het museum met het maken van matten en karbiezen. Deze artikelen worden verkocht in de Museumwinkel, klanten kunnen voor een winkelafspraak contact opnemen met het museum telefoon 038 3855923.

Gepubliceerd door Bas Jansen
Van Dijk Containers 500