Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oliebollen voor ‘lokale helden’

Geplaatst op: 31 december 2021

Vandaag heeft de lokale ChristenUnie oliebollen uitgedeeld aan diverse instanties en verenigingen binnen Zwartewaterland. De smakelijke eindejaarsactie vormde een blijk van waardering richting alle medewerkers, vrijwilligers en betrokkenen die dit jaar een stapje extra hebben gezet.

Er werden bezoeken gebracht aan de drie zorginstellingen; De Meente, De Hazelaar en De Schans. In Mastenbroek werd het Trefpunt aangedaan en in Kamperzeedijk werd de vrijwilligers van De Driester een hart onder de riem gestoken. Ook de politie, de ambulancepost in Zwartsluis, én ZwartewaterFM  mochten op een smakelijke traktatie rekenen.

Tamme Spoelstra, lijsttrekker van de CU verklaart: “Deze instellingen hebben, net als vele andere instanties, een uitdagend jaar gehad. Vanwege de coronacrisis werd er op allerlei manieren extra zorg verleend en veel werk verzet onder moeilijke omstandigheden.” Met het uitdelen van de oliebollen wil de ChristenUnie deze ‘lokale helden’ extra bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar.

De oliebollen kwamen van Stichting Otuke. Deze stichting heeft als doel om extreme armoede onder oorlogsslachtoffers in Noord-Uganda terug te dringen. Stichting Otuke is dit jaar het 2e/3e Wereldproject van Zwartewaterland.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500