Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DE-punten leveren 1100 pakken koffie op voor Voedselbank

Geplaatst op: 7 januari 2022

De inzamelingsactie van de Douwe Egberts-waardpunten in Zwartewaterland, georganiseerd en uitgevoerd door de Voedselbank Zwartewaterland onder auspiciën van de Lionsclub Voorburg, is een enorm succes gebleken.

In de verzamelboxen bij Albert Heijn en de Boni in Genemuiden, de Jumbo en Boni in Hasselt en bij de Coop in Zwartsluis kon men gedurende de maand december de DE-waardepunten deponeren. Deze week werden de verzamelboxen geleegd en vrijwilligers van de Voedselbank telden en bundelden de punten in de drie kernen van Zwartewaterland. Dat men zich de vingers blauw telde bleek wel uit het eindresultaat van maar liefst 570.000 punten.

De verwachting, dat er veel DE-waardepunten onder de mensen zijn, werd ook dit jaar weer bewaarheid maar dat de opbrengst zo’n 240.000 punten hoger uit is gekomen dan vorig jaar kwam toch als een verrassing bij bestuur en vrijwilligers van de voedselbank. Bij deze landelijke actie komen de in de gemeente Zwartewaterland ingezamelde punten ten goede aan de Voedselbank Zwartewaterland. De DE-waardepunten kunnen tegenwoordig niet meer omgeruild worden voor pakken koffie.

Voor de voedselbanken maakt Douwe Egberts echter een uitzondering en verhoogt het de opbrengst ook nog met een percentage met als resultaat dat de voedselbank ongeveer 1100 pakken koffie tegemoet kan zien. “Bij de uitgifte van voedselpakketten maakt koffie meestal geen deel uit van het standaardpakket, want koffie wordt gezien als een luxeartikel”, aldus de voedselbank. Door deze actie krijgt men ook de komende maanden toch een welkom extraatje.

Vrijdag 14 februari geven vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland de DE-waardepunten af bij het regionale distributiecentrum in Meppel waar men over een aantal weken de 1100 pakken Douwe Egberts koffie kan ophalen. De voedselbank wil bij deze de supermarkten danken voor het fungeren als inzamellocatie en alle DE-koffiedrinkende inwoners van Zwartewaterland, en mensen van buiten de gemeente die ook punten toestuurden.

“Wij willen nog een keer aangeven dat u de punten door kunt blijven sparen, de actie komt vrijwel zeker ook eind 2022 weer op de agenda.” Als er bedrijven zijn die in de kantine of op kantoor Douwe Egberts koffie gebruiken en misschien nog veel punten hebben liggen, dan zijn en blijven die ook van harte welkom. Vrijwilligers van de Voedselbank kunnen die eventueel bij uw bedrijf of kantoor ophalen. U kunt dan contact opnemen met telefoonnummer 06-53365549 of 06-57845061.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500