Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
5 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inwoners Genemuiden profiteren van windmolens en zonneparken

Geplaatst op: 14 januari 2022

Van de komst van windmolens en zonneparken moeten vooral Zwartewaterlanders profiteren. Inwoners of bedrijven uit de gemeente zijn daarvan voor minimaal 50 procent eigenaar en de gemeente streeft naar zeker 75 procent.

Dat is de kern van een collegevoorstel waar de gemeenteraad zich donderdag achter schaarde. Een verrassing is dat niet, want de gemeenteraad diende vorig jaar al een motie van ongeveer dezelfde strekking in.

Lokale zeggenschap gaat volgens wethouder Rietman boven een hoog rendement. “Als een groot bedrijf zich meldt met een prachtig rendement, met daarbij de voorwaarde dat alle zeggenschap bij het bedrijf ligt, dan zou ik daar geen goed gevoel bij hebben.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500