Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boosteren kan binnenkort ook in Zwartewaterland

Geplaatst op: 15 januari 2022

Wie een boosterprik wil halen, hoeft daarvoor binnenkort niet meer voor naar Zwolle. GGD IJsselland opent komende weken namelijk extra vaccinatielocaties in alle overige gemeentes, waaronder Zwartewaterland. Tot in ieder geval eind februari kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan zich bij een tijdelijke locatie of door de huisartsen in hun eigen gemeente laten vaccineren.

Vanaf eind januari wordt het boosteren in regio IJsselland uitgebreid. Naast de al bestaande locaties, worden tijdelijke priklocaties en prikken door huisartsen toegevoegd. Elke gemeente heeft daarmee straks een eigen priklocatie, waar naast de boosterprik ook de basisvaccinaties (1e en 2e prikken) worden gegeven.

Het boosteren in IJsselland gaat zó snel, dat de GGD voorloopt op de planning. “Onze prikpiek lag in week 52 en week 1, met ruim 90.000 vaccinatieafspraken per week”, vertelt Sebastiaan van Buuren, projectleider Vaccineren bij GGD IJsselland. “Uiteraard blijven we wel gewoon doorprikken om de vaccinatiegraad verder omhoog te krijgen.”

Mensen die niet naar de centrale locaties konden of wilden komen, of door een vaccinatie of besmetting korter dan 3 maanden geleden nog niet geboosterd mochten worden, kunnen zich nu dicht bij huis laten inenten. Wanneer de priklocatie in Zwartewaterland exact opent is nog niet duidelijk.

Locaties en openingstijden

Vanaf 20 januari openen de eerste tijdelijke locaties in Dalfsen, Kampen en Steenwijk. De weken daarna worden de overige locaties opgestart. Kijk voor adresgegevens, dagen en tijden per gemeente op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. De boosterprik (18 jaar en ouder) en de basisvaccinatie (1e en 2e prik; vanaf 12 jaar) zijn zonder afspraak te halen. Voor kinderen tot en met 15 jaar moet een volwassene mee. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen) en een mondkapje mee te nemen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500