Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA kaart drinkwatervoorziening aan

Geplaatst op: 20 januari 2022

Het CDA wil weten of Zwartewaterland zich kan voorbereiden op de situatie dat de drinkwatervoorziening in gevaar is. Vitens verstuurde onlangs een ´noodkreet´. Het waterbedrijf stelt dat drinkwater de komende jaren niet altijd gegarandeerd is in deze regio.

Het CDA vraagt het college of de gemeente daarover contact heeft gehad met Vitens. Bijvoorbeeld om te kijken of er nieuwe drinkwatergebieden in Zwartewaterland beschikbaar zijn of dat er andere alternatieven mogelijk zijn, zoals waterwinning uit oppervlaktewater.

Ook vraagt de partij of het tekort aan water gevolgen heeft voor bijvoorbeeld woningbouwplannen en economische en agrarische ontwikkelingen. De vragen van het CDA staan voor volgende week donderdag op de raadsagenda.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500