Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente verloot lokale rechten over ‘zegenvissen’

Geplaatst op: 27 januari 2022

Foto: Nationaal Archief

Zegenvissen is één van de oudste bestaande vismethoden. In de binnen-, buiten- en vluchthaven en de gedeelde industriehaven Oost III van Genemuiden is maar voor één vissersbedrijf ruimte voor zegenvisserij. Via loting wordt toestemming verleend om er te mogen vissen met de zegen. Visserijbedrijven kunnen zich hiervoor uiterlijk 8 februari aanmelden.

Het college van Zwartewaterland verleent aan één vissersbedrijf schriftelijke toestemming voor het vissen met de zegen voor de periode van 1 juni 2022 t/m 31 mei 2023. Met deze toestemming mag gevist worden met de zegen in de binnenhaven Genemuiden (kadastraal bekend C2414), Buitenhaven Genemuiden (kadastraal bekend L286), Vluchthaven Genemuiden (kadastraal bekend L 271) en gedeelte industriehaven Oost III (kadastraal bekend K 1179).

Aanmelden uiterlijk 8 februari

De gemeente laat weten: “Heeft uw bedrijf belangstelling voor deze toestemming dan kunt u dit schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland. U kunt hiervoor gebruikmaken van het lotingsformulier zegenvisserij. Dit formulier kunt u vinden op www.zwartewaterland.nl/zegenvisserij. Uw aanmelding moet uiterlijk 8 februari 2022 bij ons binnen zijn.”

Loting bij meerdere gegadigden

Als er meerdere gegadigden zijn, wordt op basis van een loting bepaald aan wie de toestemming wordt verleend. Dit geldt alleen voor volledige aanvragen die uiterlijk op 8 februari 2022 ontvangen zijn. De loting vindt plaats op 1 maart 2022 om 11.00 uur en is openbaar. Betrokkenen worden hierover geïnformeerd. Klik hier voor meer informatie over zegenvissen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500