Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ook college bezorgd over damwanden in Zwarte Water

Geplaatst op: 27 januari 2022

Het college van B en W maakt zich ´ernstige zorgen´ over de komst van stalen damwanden in het Zwarte Water. Dat plan van Rijkswaterstaat leidt tot onrust in Zwartewaterland en dus ook bij het college, antwoordde wethouder Rietman donderdag op vragen van het CDA. Het college gaat daarom een zienswijze indienen bij Rijkswaterstaat.

Raadslid Rudi van Zandwijk merkte op dat Rijkswaterstaat onlangs weinig antwoorden kon geven op vragen van aanwezigen. Die maken zich bijvoorbeeld zorgen over de veiligheid, de invloed op de watersport en de effecten op de flora en fauna. Ook Rietman kreeg op die avond geen antwoorden, maar heeft die ondertussen wel schriftelijk ontvangen.

En die nemen de zorgen niet weg. Rietman wijst ook op de mogelijke gevolgen voor de recreatieve havens en de industrieterrein bij Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500