Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweede Kamerlid Henri Bontenbal bezoekt Cotap en OK

Geplaatst op: 28 januari 2022

Vrijdagmiddag bezocht CDA Tweede Kamerlid Henri Bontenbal het Genemuider bedrijf Cotap tijdens een werkbezoek in de regio. Bij het bezoek waren ook CDA gedeputeerde Eddy van Hijum en CDA-lijsttrekker Rudi van Zandwijk aanwezig.

Klaas en Alfred Bakker van Cotap hielden een presentatie over ontstaan van het bedrijf en de verbondenheid met Genemuiden. Cotap is druk bezig het bedrijf gereed te maken voor de toekomst. Hierbij neemt Cotap de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties als uitgangspunt. Deze SDG’s zijn 17 doelen waarop overal ter wereld wordt gewerkt aan bijvoorbeeld gezondheid, inclusiviteit, duurzame productie en consumptie. Binnen het bedrijf is zorgvuldig gekeken naar welke strategie en inzet bij kan dragen aan deze doelen. Cotap legt dit uit als ‘samen duurzaam’. Dat is breder dan alleen duurzaamheid in energie, maar ook welke waarde je teruggeeft aan het personeel of de samenleving.

Ook in de presentatie van de Berthran Selles, voorzitter van de Ondernemerskring werd de kracht van de verbondenheid met Genemuiden benoemt. Samen met de leden is de Ondernemerskring druk bezig met het thema duurzaamheid en circulariteit. Er zijn werkgroepen in het leven geroepen om deze thema’s gezamenlijk als Genemuider bedrijven op te gaan pakken. Voor de opwek en het verbruik van energie liggen hier wel uitdagingen, zoals de capaciteit op het elektriciteitsnetwerk. “Dat neem ik mee naar Den Haag”, aldus Henri Bontenbal, die dat thema in zijn portefeuille heeft.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500