Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zoektocht naar huisvestinglocaties voor arbeidsmigranten

Geplaatst op: 28 januari 2022

De gemeente Zwartewaterland ziet graag wat grotere huisvestingslocaties voor de arbeidsmigranten, maar de locaties daarvoor liggen bepaald niet voor het oprapen. “We hebben wat verkenningen gedaan, maar er is nog geen zoekgebied”, meldde wethouder Knol donderdagavond in een debat over huisvesting van arbeidsmigranten.

Dat gebeurde naar aanleiding van nieuw beleid waaraan de gemeente werkt. Onderdeel daarvan is dat 10 procent van de woningen in een straat voor arbeidsmigranten bestemd mogen zijn, hoewel ook daaraan de nodige haken en ogen kleven. Inwoners van de EU hebben vrijvestigingsrecht en kunnen dus in principe overal een woning kopen of huren.

Desondanks ziet de gemeente huisvesting van arbeidsmigranten bij voorkeur in het buitengebied of liever nog aan de randen van industrieterreinen. En dat moeten dan ook locaties zijn voor werknemers van de bedrijven in Zwartewaterland. “Het moet niet zo zijn dat we een arbeidsmigrantenhotel voor de regio worden”, zegt Knol.

Volgens hem loopt Zwartewaterland voorop met het beleid voor internationale werknemers en kijken andere gemeenten over de schouders mee.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500