Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

John Smits en Marry Oostijen op kieslijst voor VVD

Geplaatst op: 2 februari 2022

Huidig fractievoorzitter John Smits is opnieuw lijsttrekker voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). De eerste kandidaat uit Genemuiden op de lijst is Marry Oostijen, ze staat op de vijfde plaats.

Smits zit sinds 2010 in de gemeenteraad. Daarnaast is hij actief als bestuurslid bij de Oranjevereniging en de Zwartsluizer Zaterdagen. Smits heeft in het verleden de nodige ervaring opgedaan in de lokale politiek van Geertruidenberg.

Plek 2 wordt ingenomen door Hasselter Simon Tol. Tol is op de achtergrond reeds jaren betrokken bij de VVD in Zwartewaterland en woont in het centrum van Hasselt. Op plek 3 staat Sluziger Corné Schaart. In het dagelijks leven is Corné docent op de Politieacademie in Apeldoorn en voorzitter van de Oranjevereniging. Plek 4 wordt ingenomen door de Sluziger Dimitry Bood. Bood is in het dagelijks leven adviseur bij een autobedrijf in Zwolle waarmee hij de link is tussen de werkplaats en de klant. De top 5 wordt afgesloten met Marry Oostijen uit Genemuiden die tevens actief is in verschillende initiatieven om Genemuiden schoner en mooier achter te laten.

Daarnaast nemen Cora Westra (Barsbeek Zwartsluis), Thea Assink (Kalkovens Hasselt), Wim Bongers (Genne) en Fenny Kiewiet (Om de Weede Hasselt) de laatste plekken in van de kandidatenlijst. Momenteel heeft de VVD één zetel in de raad.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500