Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente handhaaft sluitingstijden horeca

Geplaatst op: 11 februari 2022

Ook de gemeente Zwartewaterland blijft zich conformeren aan de geldende coronaregels en zal dus zaterdagavond de verplichte sluitingstijden van de horeca handhaven. Dat betekent dat er na 22.00 uur wordt opgetreden bij horecagelegenheden die nog open zijn en meedoen aan de protestactie ‘De nacht staat op’.

De burgemeesters in IJsselland hebben alle begrip voor de moeilijke positie waarin de nachthoreca zich bevindt. Deze sector heeft afgelopen 2 jaar geen perspectief gehad en snakt ernaar om ook de deuren weer te openen. De ophanden zijnde versoepelingen bieden stapsgewijs ook voor de (nacht)horeca perspectief, aldus de burgemeesters in de regio.

“De huidige corona maatregelen dienen voor ieders veiligheid nog steeds in acht genomen te worden”, concludeert de Veiligheidsregio. Dat betekent dat de BOA’s ook dit weekend actief controleren op naleving van de regels. Hierbij krijgen zij ondersteuning van de politie die gewoon ingezet wordt als de openbare orde aangetast wordt. Bij excessen wordt er direct handhavend opgetreden in IJsselland. Daarnaast worden overtredingen ook vastgelegd voor (bestuurlijke) handhaving achteraf.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500