Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Valentijnsdag’93 een trauma voor het leven

Geplaatst op: 14 februari 2022

Tijdens valentijnsdag 1993 raapte ik al mijn moed bij elkaar en gaf ik het mooiste meisje uit de klas mijn complete verzameling, eerlijk bij elkaar gestolen, gummen. Om het kracht bij te zetten, tekende ik met een potlood ‘Nick hartje Eva’ in haar schriftje. Waarop Eva me aankeek, en met een van haar zojuist door mij geschonken gummen pakte en ‘Nick hartje Eva’ kordaat uit haar schriftje begon te gummen. Om vervolgens met haar handschrift om verliefd op te worden, ineens ‘Jos hartje Eva’ op papier toverde. Daar ging mijn liefdesleven. Slechts zeven jaar oud, maar nu al een trauma voor het leven.

Dat ik tijdens dierendag datzelfde jaar de goudvis van Eva ‘per ongeluk’ door de wc van het schoolgebouw spoelde, mag u best wraak noemen. Ik hou het op een samenloop van omstandigheden en een tragisch ongeval.

Jos zat ook nog eens op een andere basisschool, gelukkig bestaat er nog zoiets als schoolvoetbal. Ik zal het samenvatten in enkele woorden:

Jos. Bal. Nick. Gestrekt Been. Kniehoogte. Jos. Huilen. Eva. Ook. Nick. Strafregels.

Tussen Eva en mij is het nooit meer goed gekomen.

Ps: Eva, het spijt me van je goudvis Hendrik.

Nick Hoekman

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500