Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA: Bouw een tweede Meente in Genemuiden

Geplaatst op: 15 februari 2022

(Adv.) “Het is tijd voor een tweede Meente in Genemuiden”, dat schrijft het CDA Zwartewaterland in hun verkiezingsprogramma. Lijsttrekker Rudi van Zandwijk: “Vroeger was het vanzelfsprekend dat als je ouder werd, je een plekje in De Meente kon krijgen. In onze vriendengroep werd bij de 30ste verjaardag altijd als grap een inschrijfformulier cadeau gedaan”.

Die vanzelfsprekendheid om in een verzorgingstehuis te kunnen wonen is er al enige tijd niet meer.  “De laatste jaren was de trend om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Een groot deel van onze inwoners wil dat ook. Maar op een bepaalde leeftijd is begrijpelijk dat er meer eisen aan de woning wordt gesteld. Veel huizen voldoen niet aan die eisen. Ze zijn niet voorzien van traplift of er past geen rolstoel door de deur. Daarnaast kunnen die huizen goed gebruikt worden voor onze jongeren en starters op de overspannen woningmarkt”, aldus Rudi.

Bij nieuwbouwwoningen is het goed om rekening te houden met al die extra eisen die belangrijk zijn bij het ouder worden. ‘Levensloopbestendige woningen’ zijn dan ook, gezien de steeds grotere groep ouderen, noodzakelijk, schrijft het CDA. “Maar het verbouwen van alle bestaande woningen is onrealistisch. Meer nieuwe ouderenwoningen bouwen en het zoeken naar een locatie voor een nieuw verzorgingstehuis is een goed alternatief. Hiermee creëren we meer mogelijkheden voor ouderen om in een goed gebouw met voldoende voorzieningen hun oude dag te beleven. We weten ook dat er meer ‘gesloten afdeling’ kamers nodig zijn in Zwartewaterland. Een nieuwe Meente kan hier goed aan bijdragen.”

Eén belangrijke eis die ouderen bij het CDA Zwartewaterland hebben aangegeven zijn de voorzieningen in de buurt. “Dat is een uitdaging, want op veel plekken waar nu voorzieningen zijn, is weinig ruimte voor een nieuw verzorgingstehuis. Op het Binnenveld, dicht bij de huidige Meente liggen kansen. Het is verstandig om samen met Sportclub Genemuiden te kijken of er mogelijkheden zijn. Ook zij hebben een uitdaging met de sportvelden en het kantinegebouw. Misschien kan er een slimme combinatie gemaakt worden, waar beide beter van worden: Meer ruimte voor Sportclub en een nieuw verzorgingstehuis dicht bij de huidige Meente”, aldus Rudi.

Het verkiezingsprogramma ‘SAMEN VOORUIT’ van CDA Zwartewaterland is te lezen op www.cda-zwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500