Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sociale kaart wordt steeds meer agenda van Zwartewaterland

Geplaatst op: 16 februari 2022

Ryanne Sinnige (foto: Gemeente Zwartewaterland)

(Adv.) Alles over sport en bewegen, muziek en cultuur en zorg en hulp. Dat is www.samenzwartewaterland.nl. Deze sociale kaart bevat ook een handige agenda. Meer dan 20 organisaties in de gemeente plaatsen hier hun activiteiten. Er is nog ruimte voor andere partijen om dit ook te doen.

In april vorig jaar is www.samenzwartewaterland.nl gelanceerd. De sociale kaart voorziet in een behoefte, zei wethouder Gerrit Knol toen. “Tijdens de bijeenkomsten over de Leefbaarheidsplannen hoorden we dat mensen een duidelijk overzicht missen van de activiteiten binnen onze gemeente. In Zwartewaterland gebeurt zo ongelooflijk veel, maar lang niet iedereen weet dat. Met deze website brengen we vraag en aanbod bij elkaar. En dat op een heel breed terrein. Je vindt informatie over leuke activiteiten, maar ook over hulp als je juist in een moeilijke periode zit.”

Inwoners kunnen op de sociale kaart van alles vinden over bijvoorbeeld opvoeding, hulp en ondersteuning en geld en uitkeringen. En er is dus die handige agenda. Steeds meer maatschappelijke organisaties maken daar gebruik van. “We zitten nu op 20 instellingen die activiteiten publiceren”, aldus de wethouder. “Maar er kunnen er nog veel meer bij. Ik kan alle organisaties in Zwartewaterland aanraden om een account aan te vragen. Zo krijg je meer exposure en wordt het aanbod op de site verder uitgebreid.”

Werkt eenvoudig
Ryanne Sinnige van Welzijn Zwartewaterland plaatst geregeld zo’n activiteit op www.samenzwartewaterland.nl. “In coronatijd natuurlijk wat minder, maar nu trekt het weer aan”, zegt ze. “We hebben een eigen account, wat betekent dat je zelf kunt kiezen wat en wanneer je plaatst. Denk aan koffie- en informatieochtenden, sport en spel en activiteiten in de Buurtkamer. Handig is ook dat mensen zich kunnen aanmelden via een mailadres of een link.”

Ook Sinnige raadt andere organisaties aan om gebruik te maken van de sociale kaart. “Hoe meer, hoe beter. Daar hebben we uiteindelijk allemaal baat bij. Het werkt ook allemaal heel gemakkelijk. Je vraagt een account aan en kunt er gelijk mee aan de slag.”

Account aanvragen
Organisaties kunnen een account aanvragen bij webmaster Marije Pijlman door te mailen naar samen@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500