Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

N377 richting De Lichtmis afgesloten vanwege stormschade  

Geplaatst op: 17 februari 2022

De weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis is volledig afgesloten. Oorzaak is stormschade. Verkeer wordt met tekstborden omgeleid. Vanwege de harde wind en de hoge waterstand van de Dedemsvaart is het talud tussen hectometerpaal 6.0 en 6.5 weggespoeld. Uit voorzorg is de hele weg afgesloten.   

Aan het einde van de middag werd de schade aan het talud ontdekt. Dat gebeurde tijdens een inspectie. De oever blijkt te zijn afgekalfd tot onder de geleiderail. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, zeker met vrachtverkeer. De weg is daarom onmiddellijk afgesloten.

Verdere schade voorkomen 

In de loop van de avond werd duidelijk dat het veiliger is voor het verkeer om de hele N377 tussen Hasselt en De Lichtmis af te sluiten. Een aannemer gaat bij daglicht de oever verstevigen. Dat moet voorkomen dat het talud, met de storm van morgen in het vooruitzicht, verder beschadigd raakt. Morgenochtend wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Oorzaak van de schade is de harde wind vandaag, in combinatie met een hoge waterstand in kanaal de Dedemsvaart. Daarom wordt inmiddels langs het hele traject de stabiliteit van het talud extra in de gaten gehouden. De vaart langs de N377 is eigendom van het waterschap. Alle maatregelen worden genomen in nauw overleg met het waterschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500