Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Plaatsen van stormbalken blijkt oefening

Geplaatst op: 17 februari 2022

Foto: Sijmon Last

Er zijn vanmiddag stormbalken geplaatst aan de Binnenhaven. Niet omdat de sluisdeuren de waterdruk niet aankunnen, maar ter oefening.

Toevallig is de waterstand nu ook hoger dan normaal, het is dus niet bewust gepland dat de oefening donderdagmiddag werd gehouden. De balken worden voor de ingang van de Binnenhaven geplaatst als het waterniveau dreigend hoog zou zijn voor woningen aan de Kaai. De sluisdeuren bieden dan niet voldoende weerstand tegen het water. Dat is nu nog niet het geval.

De actie trok veel bekijks en is soepel verlopen. Toch hoopt het Waterschap de balken nooit te hoeven gebruiken. Al is dat niet geheel ondenkbaar, want in 1825 stond het water bijna 3 meter hoger dan normaal. Momenteel staat het water 70 centimeter hoger dan normaal.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500