Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

N377 richting De Lichtmis vanmiddag weer open voor verkeer 

Geplaatst op: 19 februari 2022

De provinciale weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis gaat rond de middag weer open voor verkeer. Donderdagavond besloot de provincie de weg volledig af te sluiten vanwege stormschade. Het talud tussen hectometerpaal 6.0 en 6.5 was weggespoeld. Dit leverde een onveilige verkeersituatie op. Het talud is inmiddels gerepareerd en de weg kan in beide richtingen weer veilig gebruikt worden.  

 Donderdag werd de schade aan het talud ontdekt tijdens een inspectie. De oever bleek op meerdere plekken te zijn afgekalfd tot onder de geleiderail. Oorzaak was de harde wind in combinatie met een hoog waterpeil in de Dedemsvaart. Een aannemer heeft het talud inmiddels met klei gerepareerd. Het waterschap wist het waterpeil in het kanaal te verlagen waardoor nieuwe schade kon worden voorkomen. De storm die vrijdag over Overijssel trok heeft het talud goed doorstaan. Een kleine beschadiging die tijdens de storm ontstond is vanochtend weer hersteld.

Tijdelijke verlaging maximumsnelheid 

Omdat de fundering van de geleiderail op enkele plekken nog wel moet worden verstevigd, is de maximumsnelheid op de N377 tussen Hasselt en De Lichtmis ter hoogte van de schade tijdelijk verlaagd naar vijftig kilometer per uur. Verkeersbeperkingen worden met borden en schilden aangegeven. Na het weekend wordt de versteviging van de geleiderail verder opgepakt. Op basis daarvan wordt beoordeeld wanneer de maximumsnelheid weer kan worden verhoogd naar tachtig kilometer per uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500