Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP’ers in gesprek met bouw- en onderwijssector

Geplaatst op: 19 februari 2022

In de week van Wonen en Leefbaarheid heeft de SGP Zwartewaterland verschillende bezoeken gebracht in de gemeente. Met een Genemuider bouwondernemer hebben Jarne Eenkhoorn, Martin Heutink en Wilhelm Bisschop uitgebreid gesproken over Hasselt om de Weede. Hoe ontwikkelt de wijk zich op het gebied van wonen, maar ook op het gebied van leefbaarheid? Er werden mooie voorbeelden genoemd van leefbaarheid wat niet alleen door de inrichting van de wijk gecreëerd wordt, maar ook door de bewoners zelf. Na het gesprek werd het drietal rondgeleid over het project ‘Huys om de Weede’. Een prachtig voorbeeld van het toevoegen van kwaliteit aan de wijk en aan Hasselt.

Bezoek aan de basisscholen

Naast de bouwondernemer zijn ook een aantal scholen bezocht. Op de Kamperzeedijk, in Genemuiden, Hasselt en in Zwartsluis. Met de leerlingen van de groepen 8 van de Driester, Rehobôthschool, Prins Willem Alexanderschool en de Arembergschool heeft Wilhelm Bisschop nagedacht over het thema Wonen & Leefbaarheid. Wat vinden kinderen belangrijk voor hun stad of dorp. De leerlingen waren heel goed in staat om aan te geven wat er in de toekomst nodig was. Groen, ruimte, groene tuinen en ruimte voor de boeren werden genoemd als zaken die voor de kernen behouden zouden moeten blijven. Op het gebied van verkeersveiligheid was er volgens een aantal leerlingen nog wel wat te verbeteren. Vooral in de buitengebieden is de inrichting van de wegen nog wel eens een belemmering om alleen naar de (sport)vereniging te gaan.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500