Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gratis zelftests voor Genemuiden wegens lage vaccinatiegraad

Geplaatst op: 21 februari 2022

Inwoners van de gemeente Zwartewaterland kunnen vanaf vandaag gratis corona-zelftests en mondkapjes afhalen. Zij kunnen hiervoor terecht in de bibliotheken in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis en bij de balie van het gemeentehuis in Hasselt. Specifieke doelgroepen kunnen hiervoor ook terecht bij de voedselbank en het vluchtelingenwerk.

Het Rijk stelt de zelftests en mondkapjes beschikbaar aan minima in heel Nederland en in de 30 gemeenten met de laagste vaccinatiegraad aan iedereen. Zwartewaterland is één van deze gemeenten. 77% van de Zwartewaterlandse volwassen inwoners is twee keer gevaccineerd. Landelijk is dat 86%.

Nederland gaat weer open, zo bleek uit de persconferentie van afgelopen week. Zijn zelftests en mondkapjes dan nog wel nodig? Ja, zegt de Rijksoverheid. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft verstandig om je aan de adviezen te blijven houden die de verspreiding van het virus beperken. Zoals regelmatig zelftests doen, testen bij klachten en mondkapjes dragen op drukke plekken. In het openbaar vervoer, op de luchthaven en in grote groepen blijven mondkapjes zelfs verplicht.

De beschikbare voorraad is beperkt. Daarom kunnen inwoners niet onbeperkt materialen afhalen. Per week mogen voor ieder gezinslid twee tests en/of mondkapjes worden afgehaald.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500