Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

N377 richting De Lichtmis opnieuw afgesloten voor verkeer 

Geplaatst op: 21 februari 2022

De provinciale weg N377 tussen Hasselt en De Lichtmis wordt zondagavond opnieuw afgesloten voor verkeer. De weg was sinds zaterdagmiddag weer geopend nadat de provincie donderdagavond besloot de weg volledig af te sluiten vanwege stormschade. Vanwege de aanhoudende regenval op zondag is de oever op meerdere plekken afgekalfd, op sommige plekken tot onder de geleiderail. Om onveilige verkeerssituaties te voorkomen wordt de weg onmiddelijk afgesloten voor het verkeer.

Een aannemer gaat bij daglicht de oever verstevigen. Dat moet voorkomen dat het talud verder beschadigd raakt. Morgenochtend wordt de situatie opnieuw beoordeeld.

Oorzaak van de schade is de aanhoudende regen en harde wind in combinatie met een hoge waterstand in de Dedemsvaart. Daarom wordt inmiddels langs het hele traject de stabiliteit van het talud extra in de gaten gehouden. De vaart langs de N377 is eigendom van het waterschap. Alle maatregelen worden genomen in nauw overleg met het waterschap.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500