Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum wint 10.000 euro

Geplaatst op: 21 februari 2022

Henk Beens (l) neemt de cheque van € 10.000-.- in ontvangst van gedeputeerde Roy de Witte

Bestuursvoorzitter Henk Beens van Tapijtmuseum Genemuiden ontving zaterdag een cheque van € 10.000,- uit handen van Roy de Witte, gedeputeerde van de Provincie Overijssel. Dit was de eerste prijs in een wedstrijd die uitgeschreven was door Erfgoed Sterren 2021.

Erfgoed Sterren is een wedstrijd die nationaal erfgoed verbindt aan maatschappelijke doelen. In vier categorieën konden inwoners, ondernemers, verenigingen en andere plannenmakers meedoen en kans maken op de titel Erfgoed Ster 2021. Naast de titel ontvingen de winnaars €10.000 euro voor realisatie van hun plan.  

Tapijtmuseum Genemuiden won de titel in de categorie ‘Vakmensen gezocht’. Bij ‘Vakmensen gezocht!’ gaat om creatieve en uitdagende ideeën, die mensen enthousiast maken voor een vak op het gebied van restauratie en verduurzaming van erfgoed en monumenten. Het Tapijtmuseum won in deze categorie met een project getiteld: “Het ambacht van de vlechters en de wevers in Genemuiden”. Dit project is een onderdeel van het grote plan “Het Tapijtmuseum op weg naar de toekomst”. Dit is een plan dat zich richt op het vinden van vakmensen voor de erfgoedbranche.

Het bestuur van het Tapijtmuseum is in gesprek met vertegenwoordigers van tapijtbedrijven (fabrikanten en handelaren) en van de gemeente Zwartewaterland om te bekijken hoe dit plan gerealiseerd kan worden waardoor het erfgoed van de tapijtindustrie behouden blijft en voortgezet kan worden. Het gewonnen geld zal natuurlijk aan dit plan besteed worden.  

Unaniem werd door de jury dit project als winnaar aangewezen. Museumvoorzitter Henk Beens sprak in zijn slotwoord zijn speciale dank uit aan de vele vrijwilligers en sponsoren van het Tapijtmuseum.

Door: Rob van der Spek

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500