Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 november 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Videoserie gemaakt over pontramp van 1922

Geplaatst op: 22 februari 2022

De Stichting Vrienden van Oud Genemuiden heeft onlangs filmopnames gemaakt van de verhalen die zij nog heeft weten te achterhalen over de ramp met de pont. Die video’s komen over anderhalve week online.

Op 8 maart is het precies 100 jaar geleden dat de pont in een vliegende storm verging. Daarbij verloren elf van de veertien opvarenden het leven. Stichting VvOG is op zoek gegaan naar nabestaanden om uit te zoeken wat er in de diverse families nog leeft aan herinneringen en stuitte daarbij op indrukwekkende verhalen.

Aanvankelijk was het plan een publieksavond over dit onderwerp te organiseren. De voortdurenden onzekerheid of een dergelijke avond begin maart door zou kunnen gaan heeft de werkgroep echter begin februari doen besluiten van dat voornemen af te zien en in plaats daarvan, in samenwerking met Podcastmeesters, de verhalen op film vast te leggen. Het resultaat is een vijftal filmpjes met verhalen, achtergrondinformatie en liedjes over de pontramp. In de week van 7 tot 11 maart zal er elke avond een aflevering openbaar worden gemaakt. Verdere informatie volgt via Genemuiden Actueel.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500