Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterstanden inmiddels stabiel, waterschap blijft afvoeren

Geplaatst op: 24 februari 2022

Het waterschap monitort continu de waterstanden (WDOD)

De waterstanden in de regio dalen richting normaalwaarden. Op basis van de weersvoorspellingen verwacht het waterschap dat de situatie in de komende dagen stabiel blijft. Het waterschap blijft uiteraard alert op eventuele weersomstandigheden die van invloed zijn op de waterstanden en spant zich in om het overtollige water af te voeren.

Door de grote hoeveelheden regen en de opeenvolgende stormen is Waterschap Drents Overijsselse Delta de afgelopen week in touw geweest met het vasthouden, verdelen en afvoeren van water. Het water in sloten, weteringen, kanalen en grachten staat op sommige locaties nog steeds hoog en probeert het waterschap zo snel mogelijk af te voeren. Bijvoorbeeld door stuwen omlaag te zetten of door het schoonhouden van duikers.

Gemaal Stroink in Vollenhove en Gemaal Zedemuden in Zwartsluis, draaien nog wel, maar hoeven niet meer op volle toeren te pompen zoals in het begin van de week. Gemaal Zedemuden is het één na grootste gemaal van Nederland en pompte op het hoogtepunt per minuut de inhoud van drie olympische zwembaden uit het Meppelerdiep naar het IJsselmeer. Het waterschap blijft alert of neerslag en wind niet opnieuw voor hogere waterstanden zorgen.

De weersverwachting laat zien dat de er de komende dagen wat neerslag bijkomt en de wind zal aantrekken. maar niet in de mate van afgelopen weekend. Voor het waterschap is deze verwachting dan ook niet alarmerend.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500