Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knol onderhandelt met ontwikkelaar over Driehoek-plan

Geplaatst op: 3 maart 2022

Wethouder Gerrit Knol gaat in gesprek met AM Vastgoed over de woningbouwplannen in de Driehoek. Hij gaat onderzoeken of en onder welke voorwaarden de ontwikkelaar van zijn grondpositie in het gebied af wil. Dat antwoordde Knol donderdag in de gemeenteraad op vragen van de coalitiepartijen PvdA, SGP en ChristenUnie.

Daarmee krijgt een lang lopende kwestie een nieuw hoofdstuk. Ooit stond in De Driehoek een grootschalige wijk gepland. Die kwam er nooit, maar de gemeente maakte destijds met AM Vastgoed een deal voor een kleiner plan. Sinds dat op de tekentafel ligt, maken steeds meer Zwartewaterlanders zich zorgen over de gevolgen voor de natuur. Actievoerder Marinus Burgmeijer overhandigde donderdag maar liefst 1250 handtekeningen van tegenstanders.

Ook de voltallige politiek blijkt nu tegen de bouw van zeventien woningen in het luxere segment. “We zien wel verbeteringen, maar die zijn nog niet voldoende”, zegt Astrid Dijkstra (PvdA) namens de drie coalitiepartijen die Knol oproepen om nog eens in onderhandeling te gaan.

Daarmee haalden ze meteen de wind uit de zeilen van een motie van VVD, BGZ en CDA. Die willen in andere bewoordingen eigenlijk hetzelfde als de coalitie, maar kregen geen steun voor de motie. Volgens de coalitiepartijen krijgt Knol daarmee in feite een blanco cheque mee richting AM Wonen. “Terwijl wij de afweging willen maken wat het ons waard is”, zegt Tamme Spoelstra van de ChristenUnie.

Martijn Riesebosch van het CDA wees er nog fijntjes op dat zijn partij twee jaar terug al een motie indiende om verdere woningbouwplannen in de Driehoek te voorkomen. Toen vonden de andere partijen dat ze niet onder de gemaakte afspraken uit konden. “Inmiddels zijn we twee jaar verder en zijn er veel kosten gemaakt, terwijl de conclusie is dat niemand dit plan wil”, aldus Riesebosch.
Knol verwacht dat hij in mei of juni meer nieuws over de gesprekken met AM Wonen heeft. “Ik ga proberen om eruit te komen. Hoe ik dat wil doen, hou ik nog even tegen de borst.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500