Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vluchtelingen uit Oekraïne wonen tijdelijk in De Meente

Geplaatst op: 3 maart 2022

In de nacht van woensdag op donderdag zijn de eerste vluchtelingen aangekomen in woonzorgcentrum De Meente. Daar worden ze in ieder geval de komende weken opgevangen. In totaal heeft het bestuur drie kamers beschikbaar kunnen stellen voor deze vorm van noodhulp.

Een tweede gezin is onderweg. Naar verwachting zal het derde appartement begin volgende week ook bewoond zijn, want De Meente merkt dat de vraag naar woonruimte voor vluchtelingen groot is.

Marco van Lente vertelt namens De Meente: “We weten en kennen inmiddels allemaal de verschrikkelijke situatie in de Oekraïne. Inmiddels zijn vele mensen al gevlucht en naar verwachting zullen velen volgen. Onder coördinatie van Genemuiden Zorgt zijn met veel en snelle hulp van vrijwilligers, medewerkers van De Meente en het plaatselijke bedrijfsleven drie leegstaande appartementen in De Meente opnieuw ingericht voor tijdelijke huisvesting. Deze appartementen stonden leeg in verband met de herontwikkeling van het woonzorgcentrum. Op deze manier kan op een mooie manier tijdelijk invulling gegeven worden aan een goede huisvesting van deze gevluchte mensen.”

“Het is bijzonder treffend hoe groot de inzet geweest is van alle betrokkenen om dit op zo’n korte termijn mogelijk te maken. Wij hopen dat de tijdelijke bewoners een goede periode in Genemuiden mogen hebben en dat zij later weer veilig naar Oekraïne terug kunnen gaan”, besluit Van Lente.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Van Dijk Containers 500